Annorlunda födelsedagsfester

Annorlunda födelsedagsfester

Det är roligt att gå på födelsedagsfest, men många fester är ganska lika. Vissa kalas är dagtid med kaffe och tårta, andra är på kvällen med finare middag eller så är det party halva natten. Men en födelsedagsfest, midsommarfest eller kräftskiva kan också bli en annorlunda fest – en händelse att minnas.

 

Maskerad

 

Om du vill skapa en annorlunda fest är det viktigt att planera i tid, särskilt om gästerna behöver ha speciella kläder eller ska sova över. För att festen ska bli lyckad är det viktigt att alla inbjudna känner sig bekväma med tillställningen och att de hinner införskaffa allt som de behöver till festen.

Ett ganska enkelt sätt att skapa en annorlunda fest är genom att ha en maskerad. Idag kan man köpa roliga maskeradkläder hos Partykungen och det finnas utklädsel för alla smaker. Tänk dock på att alla inte gillar maskerad. Om du längtar efter en maskerad kan det vara klokare att ha en maskeradfest en vanlig lördagskväll, istället för på din födelsedag. Om du har maskerad på din födelsedag, kommer vissa vänner inte komma, en del gäster kommer att känna sig bortkomna för att de inte är utklädda, andra för att de har klätt ut sig. Det bästa är att hålla en maskerad för personer som verkligen gillar att klä ut sig. Men, om du verkligen vill ha maskerad på din födelsedag kan du göra en lightvariant med ett snällt tema som till exempel 80-talet. De flesta kan sätta på sig en gammal tröja eller jeansjacka för en kväll, utan att de för den skull känner sig för utklädda.

Utflykt på landet

Ett annat sätt att skapa en dag att minnas är genom att vara i naturen: picknick i det gröna, en dag på stranden eller sova i tält. Att göra en utflykt på landet kräver egentligen inte så mycket planering, då naturen ger en naturlig inramning till en fest. Många blir mer spontana och kreativa om de får gå längst en vacker stig, klättra på stenar och kicka i grottor, för att sedan komma fram till en vacker äng där det serveras en picknick. En dag på landet passar också familjer, då barnen kommer kunna roa sig hela tiden.

Om du tycker om natur kan du också göra en födelsedagsfest med tält. Ett tips är att hyra kanot och paddla längst med en av Sveriges många åar eller älvar. Om du planerar i tid kan du hitta kanotleder där det finns färdiga rastplatser med vindskydd och eldring – vilket är bättre än att elda på marken. Att göra en paddeltur med tält som födelsedagskalas passar inte alla gäster, men för att så många som möjligt ska kunna vara med, kan du kombinera det med en picknick. Ni kan göra upp om en tid och plats där alla samlas, vissa till fots från en bil eller buss, andra från en båt eller kanot, där ni äter tillsammans. Sedan fortsätter vissa hem, andra fortsätter firandet genom att paddla vidare och hitta en fin tältplats. Garanterat ett minnesvärt firande!