Vanliga plastikoperationer i Sverige

Vanliga plastikoperationer i Sverige

I Sverige, precis som i övriga delar av världen, blir plastikoperationer allt mer vanligt. Idag är det många som väljer att ta in behandlingar och mer omfattande skönhetsingrepp för att förbättra eller återställa sitt utseende. När man hör ordet plastikoperation är det många som associerar detta med ett mycket onaturligt utseende, men sanningen är att de flesta som genomgår ingrepp väljer att återställa och inte förändra.

Att återställa kroppen och utseendet med hjälp av plastikoperationer är t.ex. mycket vanligt efter en kraftig viktnedgång där mycket överskottshud är kvar. Andra vanliga plastikoperationer är att återställa eller förbättra bröstens fyllighet efter graviditet och amning, för att få tillbaka den tidigare formen. Naturligtvis kan plastikoperationer även användas för att förändra utseendet helt och hållet, t.ex. om du vill ändra formen på din näsa eller få fylligare stuss.

Vanliga plastikingrepp och behandlingar

Det finns några plastikingrepp såväl som behandlingar som är vanligt förekommande i Sverige. Här nedan tittar vi närmare på fyra av dessa.

Bröstlyft – Ett bröstlyft genomförs vanligtvis för att höja hängande bröst och ge dem en fastare form. Du kan genomföra bröstlyft i Malmö såväl som i Stockholm eller på annan plats i Sverige. Vill du göra bröstlyft i Malmö rekommenderar vi att du vänder dig till en mycket seriös och professionell klinik i Malmö eller i ett område nära dig.

Fettsugning – Fettsugning är ett ingrepp som är lika vanligt för män som kvinnor. Ingreppet går ut på att fett sugs ut från önskade områden för att göra området mindre. Det är vanligt att genomföra på mage och stuss, men också på lår, överarmar eller på ryggen. För den som inte vill lägga sig under kniven finns även fettfrysning som en alternativ behandling.

Näsplastik – Att ändra näsans form med hjälp av plastikoperationer har länge varit mycket populärt. Med hjälp av en operation kan näsryggen rätas till, knölar kan tas bort och en bred näsa kan göras smalare. Näsoperationer är även vanligt för den som lider av svårigheter med andningen, där näsgångarna behöver vidgas.

Fillers och botox – Fillers och botox är ingen operation och således inget kirurgiskt ingrepp. Däremot är det en av de vanligaste behandlingsformerna för den som vill förbättra eller förändra sitt utseende. Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att släta ut djupa rynkor och minska mimiken i ett område. Fillers är ett utfyllnadsmaterial som används för att skulptera om ansiktet, t.ex. för läppförstoring.

Är du intresserad av plastikoperationer är det viktigt att du alltid väljer en klinik som är seriös, professionell och som du kan lita på. I Sverige finns det en rad med bra och pålitliga kliniker dit du kan vända dig och få hjälp med allt från bröstlyft till rynkor och fettsugning. Kom ihåg att alla seriösa kliniker kommer vilja genomföra en konsultation innan, så att du vet vilka risker som finns och för att titta på förutsättningarna. Ibland kan det vara så att du vill genomgå en behandling eller ett ingrepp som inte är optimalt för det resultat som du faktiskt vill ha. En kirurg hjälper dig då att hitta rätt.

Intressant Sverige