Semestra med barn

Semestra med barn

Visst är det härligt med semester? Att få lämna vardagens alla måsten och bara vila upp sig med familjen är höjdpunkten på året för många. När man åker bort på semester med barn krävs det dock lite mer planering så att alla får ut maximalt av ledigheten. Väljer man en bilsemester är det en bra idé att redan innan man åker hitta på roliga lekar för barnen i bilen. En klassiker är att räkna bilar i olika färger. Då försvinner milen bakom er fort! Tänk också på att planera in täta pauser så att barnen får springa av sig en stund. Tillsammans med barnen kommer ni att hitta mängder av resmål som alla uppskattar.

Danmark -en pärla för både vuxna och barn

När sommaren är i antågande sitter många familjer och planerar sin semester. Många väljer att Besöka Danmark med barn. Att ta sig till Danmark är enkelt och smidigt. Från Sverige går flera färjelinjer till olika orter och dessutom Öresundsbron mellan Malmö och Köpenhamn. Danmark är verkligen rikt på semestermål. En riktig klassiker är Legoland, som ligger utanför Billund på Jylland. Här kan Ni lätt spendera flera dagar och alla i familjen kommer att ha lika roligt. Andra utflyktsmål är exempelvis Fårup Sommerland eller badparadiset Lalandia. Att semestra i Danmark tillsammans med barnen är smidigt eftersom avstånden oftast är korta mellan aktiviteterna och sevärdheterna. Ett tips är också att besöka Odense på ön Fyn. Det var här sagoförfattaren H C Andersen föddes och i staden finns det självklart många platser att besöka för att återuppleva hans sagor.

Gör bilresan till ett äventyr för barnen

När är vi framme? Jag vill ha glass! Lillebror är dum! Ja, alla ni som åkt på bilsemester med barn känner nog igen er i detta. Barnen tröttnar snabbt på att sitta still i en bil. Därför är det viktigt att redan innan resan ha planerat en massa roliga aktiviteter för barnen. Enkla lekar som att räkna bilar eller husvagnar man möter är en klassiker. Locka med ett pris, till exempel att när barnen sett 50 husvagnar så får de en glass. Lite nya spännande leksaker är också alltid bra att ha med sig i bilen. Man kan hitta många roliga barnprodukter på Bigbaby som förenklar din resa. Med glada barn i bilen blir resan mycket enklare och alla får en semester att minnas. Glöm inte att rasta ofta, välj gärna en rastplats där det finns en liten lekplats.