Idéer till ditt företag

Idéer till ditt företag

Jag vet att vi är många som har startat nya företag för att syssla med sociala medier. Idag är ju sociala medier något som många kan försörja sig på. Andra kan åtminstone ha det som en stabil extrainkomst. Samtidigt ska man veta att det är mycket jobb med ett eget företag och man måste hela tiden arbeta aktivt med att marknadsföra sig själv. Här kommer några tips på hur jag enklast marknadsför mig själv, både i vardagliga livet och på internet!

1. Skapa merch!

Det finns inget bättre sätt att marknadsföra sig själv än att skapa attraktiva merch, det vill säga produkter med reklamtryck. Se bara på Alice & Bianca som gjorde succépodden “Har du sagt A får du säga B”. De gjorde en kollektion med bland annat huvtröjor med det enkla trycket “Alice och Bianca”, och de sålde ut snabbt trots ett högt pris.

Så jag tänker, varför inte göra samma sak? Bra produkter att trycka upp är billiga reklampennor med tryck, godis muggar och väskor. Allt detta och otroligt många fler produkter finns att hitta hos Medtryck.com.

Enklare saker som pennor, godis och nyckelband är perfekt att trycka upp med en logga och dela ut gratis. Kläder, väskor och muggar kan man istället sälja. När man har arbetat upp en stabil följarskara är det många som gärna köper ens merch och är dessutom villiga att betala bra för det. Det är ett perfekt sätt att tjäna pengar samtidigt som man får gratis marknadsföring.

2. Var aktiv och snäll!

För tio år sedan kunde man bli känd bara genom att vara elak. Alex Schulman och Alexandra “Kissie” Nilsson är två av många personer som blev kända för sina elakheter. Idag tycker jag att det är ett helt nytt klimat på internet, och man vinner mer på att vara snäll. Vill du få bra spridning i dina sociala medier så bör du vara aktiv på likasinnade konton. Följ alla som har följare som kan tänkas vara intresserad av dina egna kanaler. Kommentera sedan ofta så att du alltid syns i mångas flöden.

Många lockas av tanken på att starta drama online, men det är sällan man tjänar på det i längden. Ge trevliga och relevanta kommentarer så ska du se att du snart får detsamma tillbaka!

3. Fundera på framtiden!

Vart vill du komma med ditt företag? Vissa nöjer sig med att göra sponsrade inlägg i sin blogg och på instagram, men andra vill längre. Själv vill jag gärna kunna försörja mig på alla mina intressen i framtiden. Att alltid få göra det jag tycker är roligt samtidigt som jag kan tjäna tillräckligt med pengar för att överleva på det är en stor dröm för mig.

Ser man på dagens stora influencers så är det många som sysslar med olika designuppdrag, är författare eller på andra sätt kan leva ut sina drömmar tack vare sina många följare.