FRITID OCH MOBILER

FRITID OCH MOBILER

 

Många av dagens telefoner har så många funktioner att vi knappast kan hålla reda på dem alla. Utöver de vanligaste som låter dig ringa, skicka mejl och ha en telefonsvarare så har nästan garanterat din mobil ytterligare funktioner som ger dig tid för annat än att leta efter din mp3-spelare som alltid försvinner någonstans eller ställa alarmklockan bredvid sängen varje kväll. Även de enklaste versionerna har numera inställningar för att konvertera valuta när du är ute och reser, eller en kalenderfunktion där du kan förprogrammera ett alarm för viktiga möten eller inlämning av projekt eller uppsats och listan tar definitivt inte slut där.

Om du har en nyare mobil kan du garanterat räkna med att du kan ansluta din mobil till nätet för att söka efter information, skicka och ta emot mejl från flera olika sidor och spela olika spel. Även fast du kanske inte har en Android eller Smart telefon så finns fortfarande möjligheten från många olika mobiltillverkare att ladda ner uppdateringar till din telefon som låter dig utnyttja ännu fler funktioner. Det är lätt att kolla, sök upp tillverkaren från din mobil på nätet och se efter om det finns något för dig! Genom att ansluta din telefon till din dator via en extern kabel kan du sedan enkelt få den senaste versionen, och ofta nya spel och annat kul för att fördriva lite tid om du väntar på bussen eller på din fritid.

Med Android och Smart telefoner så får du det allra senaste, om du har en mobil som tillhör denna grupp har du allt som oftast en applikation direkt i telefonen för att göra allt det som ovanstående mobilmodeller kan göra. Fördelen med Android och Smart mobiler är att du kan ladda ner nyheter direkt från telefonen utan att behöva använda en dator eller köpa tillbehör till din mobil som t.ex. en kabel för att kunna ladda ner informationen. Ett flertal av applikationerna är gratis eller har en provinställning för att du ska kunna se hur applikationen fungerar på din mobil innan du köper. Applikationerna för din mobil kan vara allt ifrån Tetris-liknande spel till Texas Hold’em poker när det gäller spel och applikationer som låter dig uppdatera din Facebook sida direkt från din mobil.