Att blogga blir roligare med cava

Att blogga blir roligare med cava

Strävar du efter att jobba på heltid som bloggare? I så fall kanske du precis har börjat och har svårt för att få in rutinen att blogga så mycket som du skulle behöva. Men det finns sätt att motivera sig. Ett sätt är att hälla upp ett glas vin när det är dags att blogga och göra bloggandet till en mysig och trevlig stund.

När bloggandet tar emot – motivera dig med morötter

Som bloggare kan det vara svårt att få motivation till att blogga, speciellt när idétorkan slår till. Men om du har som mål att arbeta med bloggen på heltid, då gäller det att ligga i. Genom att ta till olika knep för att motivera sig, blir det lättare att komma igång. Exempelvis kan du göra bloggstunden till en mysig och givande egentid genom att hälla upp ett glas cava när du ska blogga. Om du istället är svag för choklad kan det vara ett tillfälle att duka upp med din favoritchoklad och bara tillåta dig att äta en chokladbit för varje stycke du skrivit. Oavsett om du föredrar cava, choklad, eller något annat smaskigt, kan det till en början fungera bra som en morot innan du får in vanan att blogga regelbundet.

Bloggen – som terapi

Många bloggare använder sin blogg som en dagbok och stöd i vardagen. Vissa behöver bloggen för att skriva av sig och få ut sina tankar och funderingar i skrift för att lättare kunna hantera dem. Andra behöver bloggen för att ha något att göra och få utlopp för sitt behov att vara kreativ. En blogg är därför i många fall en form av terapi på olika sätt, både för den som bloggar, men även för den som läser bloggen. Det är nämligen vanligt att bloggare dokumenterar problem som de upplever och som andra, med liknande problem, mår bättre av att läsa. Att känna att det finns fler med liknande problem och svårigheter i vardagen gör livet enklare för många och det finns en tröst i att både skriva och läsa bloggar. Det i sig kan också fungera som en morot för dig att fortsätta bloggandet när det känns tungt.